
Alaminos Longanisa
Ingredienser
- 2,25 kg grishals
- 0,75 kg späck
- 2 msk socker
- 1 msk salt
- 1 msk vinäger
- 1 tsk salpeter
- 1 tsk soja
- 1 msk vitlök fin hackad
- 1 msk rom
- 1 msk gurkmeja
- svinfjälster 38/40 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blöt över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten när dom skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär kött och späck i 2×2 cm strimlor.2,25 kg grishals, 0,75 kg späck
- Mal kött och späck med en 8 mm hålskiva.
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.Justera eventuellt färgen på korven genom att tillsätta mer gurkmeja.2,25 kg grishals, 0,75 kg späck, 2 msk socker, 1 msk salt, 1 msk vinäger, 1 tsk salpeter, 1 tsk soja, 1 msk vitlök, 1 msk rom, 1 msk gurkmeja
- Knyt eller snurra av korvar ungefär 5 cm långa.svinfjälster
Anteckning
Ätes stekta med stekt ris.