Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Filippinerna

Alaminos Longanisa

Måltid Huvudrätt
Kök Filippinerna

Ingredienser
  

  • 2,25 kg grishals
  • 0,75 kg späck
  • 2 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salpeter
  • 1 tsk soja
  • 1 msk vitlök fin hackad
  • 1 msk rom
  • 1 msk gurkmeja
  • svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck i 2×2 cm strimlor.
    2,25 kg grishals, 0,75 kg späck
  • Mal kött och späck med en 8 mm hålskiva.
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    Justera eventuellt färgen på korven genom att tillsätta mer gurkmeja.
    2,25 kg grishals, 0,75 kg späck, 2 msk socker, 1 msk salt, 1 msk vinäger, 1 tsk salpeter, 1 tsk soja, 1 msk vitlök, 1 msk rom, 1 msk gurkmeja
  • Knyt eller snurra av korvar ungefär 5 cm långa.
    svinfjälster

Anteckning

Ätes stekta med stekt ris.
Keyword Asien, Filippinerna, Rom, Salpeter Gurkmeja