Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Puerto Rico

Chorizo puertoricansk

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Puerto Rico

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,9 kg späck
  • 50 g salt
  • 10 g nitritsalt
  • 6 g peppar
  • 12 g paprika
  • 3 g cayennepeppar
  • 6 g annattofrö
  • 6 g kummin
  • 20 g oregano smulad
  • 20 g vitlök pressad
  • 1 dl vatten
  • svinfjälster 35/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blött över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem i ljummet vatten.
  • Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.
    2,1 kg grishals, 0,9 kg späck
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    50 g salt, 10 g nitritsalt, 6 g peppar, 12 g paprika, 3 g cayennepeppar, 6 g annattofrö, 6 g kummin, 20 g oregano, 20 g vitlök, 1 dl vatten
  • Stoppa smeten i fjälster 35/38 mm och gör 20 cm korvar
    svinfjälster

Anteckning

Korven blir extra god om man röker den lätt.