
Butifarra
Ingredienser
- 2,1 kg nötkött
- 0,9 kg sidfläsk
- 2 tsk kanel malen
- 2 tsk kummin
- 3 tsk svartpeppar malen
- 3 klyftor vitlök pressad
- 2 tsk salt
- 5 cl rött vin torrt
- 3 tsk vinäger
- 2 kycklingbuljongtärningar
- svinfjälster 38/40 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blöt över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär köttet i 2×2 cm strimlor.2,1 kg nötkött, 0,9 kg sidfläsk
- Mal kött och vitlök med 4 mm hålskiva.2,1 kg nötkött, 0,9 kg sidfläsk, 3 klyftor vitlök
- Blanda det malda med övriga ingredienser, utom buljongtärningar och vatten, i en matberedare tills smeten bindet samman.2 tsk kanel, 2 tsk kummin, 3 tsk svartpeppar, 2 tsk salt, 5 cl rött vin, 3 tsk vinäger
- Fyll smeten i fjälstren.
- Bind av korvar på 20 cm.
- Blanda vatten och buljongtärningar i en gryta och sjud korvarna i 30 minuter.2 kycklingbuljongtärningar
Chorizo colombiansk
Ingredienser
- 1,2 kg nötkött
- 1,2 kg griskött magert
- 0,6 kg späck
- 60 g salt
- 6 g vitpeppar mald
- 100 g gul lök hackad
- 3 g oregano smulad
- 3 st lagerblad smulat
- 3 g muskotnöt mald
- 6 klyftor vitlök pressad
- 1 dl limejuice
- 0,5 dl rött vin
- 1 d vatten
- svinfjälster 36/38 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren några gånger med vatten innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär kött och späck 2×2 cm strimlor.1,2 kg nötkött, 1,2 kg griskött, 0,6 kg späck
- Mal griskött och späck med 8-10 mm hålskiva.Mal nötköttet i 3 mm hålskiva
- Blanda alla ingredienserna i en matberedare till smeten binder samman.60 g salt, 6 g vitpeppar, 100 g gul lök, 3 g oregano, 3 st lagerblad, 3 g muskotnöt, 6 klyftor vitlök, 1 dl limejuice, 0,5 dl rött vin, 1 d vatten
- Fyll svinfjälster36/38 mm och gör 20 cm länga korvar.svinfjälster
- Stek eller grilla