Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bulgarien

Lukanka

Måltid BBQ, Huvudrätt, Smårätter
Kök Bulgarien

Ingredienser
  

  • 1,5 kg grishals
  • 1,5 kg kalvkött
  • 3 msk salt
  • 1 krm kummin
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • krokfjälster 43/46 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten
    krokfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i 2×2 cm strimlor.
    1,5 kg grishals, 1,5 kg kalvkött
  • Mal köttet två gånger med 4 mm hålskiva.
  • Blanda köttet med kryddor och hälften av vattnet.
    3 msk salt, 1 krm kummin, 1 dl kolsyrat vatten
  • Lägg blandningen i kylen i ett dygn.
  • Nästa dag. Blanda smeten med resten av vattnet och lägg den i kylen i ett dygn till.
  • Nästa dag: Blanda smeten och fyll den i fjälstren och bind av 30 cm korvar eller gör ringar.
    krokfjälster
  • Förvara korvarna svalt i 3 dagar. De följande 5 dagarna skall man platta till korvarna tillexempel med en brödkavel.

Sudjuk

Måltid BBQ, Huvudrätt, Tilltugg
Kök Bulgarien

Ingredienser
  

  • 1,5 kg nötkött
  • 1,5 kg grishals
  • 4 tsk kummin mald
  • 4 tsk salt
  • 4 tsk paprikapulver
  • 6 klyftor vitlök
  • svinfjälster 36/38mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Mal köttet med 8 mm hålskiva.
    1,5 kg nötkött, 1,5 kg grishals
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
  • Fyll smeten i svinfjälster och bind av korvar ca 15 cm långa eller i ringar.
  • Häng korvarna i ett väl ventilerat utrymme och platta till dem varannan dag så det blir platta korvar.
  • Stick hål med en nål om det uppstår luftbubblor.
  • Låt torka 30%.