Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ungern

Kolbász Csaba

Måltid Huvudrätt, Pålägg, Tilltugg
Kök Ungern

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,9 kg späck
  • 60 g paprika söt
  • 15 g paprika stark
  • 70 g salt
  • 10 g vitlök finhackad
  • 6 g spiskummin hel
  • svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem i ljummet vatten.
  • Blanda alla ingredienserna i en matberedare tills smeten binder samman.
    2,1 kg grishals, 0,9 kg späck, 60 g paprika, 15 g paprika, 70 g salt, 10 g vitlök, 6 g spiskummin
  • Stoppa smeten i fjälster och gör korvar i lämplig storlek.
    svinfjälster
  • Lägg korven i ett utrymme som håller cirka 6 grader i 48 timmar.
  • Kallrök korven i 6 dagar med alspån.
  • Korven torkas sedan i 3 månader i kallt utrymme.

Debreceni Kolbász

Kök Ungern

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,7 kg sidfläsk
  • 7,5 g nitritsalt
  • 6 g svartpeppar grovmald
  • 18 g paprikapulver
  • 24 g vitlök pressad
  • 3 msk vatten
  • svinfjälster 32-36 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster 32-36 mm
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och sidfläsk i strimlor 2×2 mm.
    2,1 kg grishals, 0,7 kg sidfläsk
  • Mal kött och späck med 4 mm hålskiva.
  • Blanda köttet, kryddor, vitlök och vatten i en matberedare tills smeten binder samman.
    7,5 g nitritsalt, 6 g svartpeppar, 18 g paprikapulver, 24 g vitlök, 3 msk vatten
  • Stoppa smeten i fjälster och gör korvar i lämplig storlek.
  • Låt korven hänga i en timme i rumstemperatur för att torka.
  • Kallrök i 50-60° varm rök i en timme.
  • Kok i 80° vatten i 30 minuter.
  • Kyl i iskallt vatten i 10 minuter och låt den sedan torka en stund.
Keyword Kryddig korv med parika och vitlök, Ungen