
Bockwurst amerikansk
En amerikansk variant av den tyska bockwursten.
Ingredienser
- 1,35 kg högrev
- 0,6 kg kalvkött
- 0,9 kg grishals
- 150 g späck
- 55 g salt
- 6 g vitpeppar mald
- 1,5 g ingefära
- 1 citron rivet skal
- 3 tsk gräslök hackad
- 3 tsk persilja hackad
- 1,5 g muskotnöt mald
- 90 g Potatismjöl
- 3 dl vatten
- fårfjälster 22/24 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över nattenfårfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär köttet i 2×2 strimlor.1,35 kg högrev, 0,6 kg kalvkött, 0,9 kg grishals
- Skär späcket i 4mm kuber.150 g späck
- Blanda det malda med övriga ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.55 g salt, 6 g vitpeppar, 1,5 g ingefära, 1 citron, 3 tsk gräslök, 3 tsk persilja, 1,5 g muskotnöt, 90 g Potatismjöl
- Blanda försiktigt i späckkuberna.150 g späck
- Fyll fårfjälster 22/24 mm och gör 8-10 cm korvar.fårfjälster
Anteckning
Bockwurst serveras vanligen kokt.
Cheddar Jalapeños
Ingredienser
- 2,25 kg grishals
- 0,75 kg späck
- 0,25 kg cheddarost riv hälften och tärna resten
- 6 st jalapeños röda och gröna, hacka hälften
- 7 klyftor vitlök finhackade
- 2 msk salt
- 4 tsk svartpeppar nymald
- 1 tsk chiliflakes
- 5 m svinfjälster 38/40 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blöt över natten.5 m svinfjälster
- Spola igenom fjälstren med vatten några gånger när dom skall användas. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär det nästan tinade köttet och späcket i 2×2 cm strimlor.2,25 kg grishals, 0,75 kg späck
- Mal köttet med 4 mm hålskiva.
- Blanda det malda med övriga ingredienser så att smeten binder samman.0,25 kg cheddarost, 6 st jalapeños, 7 klyftor vitlök, 2 msk salt, 4 tsk svartpeppar, 1 tsk chiliflakes
- Fyll smeten i fjälster 38/40 mm
- Snurra eller bind av korvar i lämpliga längder.
Anteckning
Finns det inte färsk jalapeños kan man använda konserverad. Tänk på att det finns mycket smak i spadet.
Vill man ha en grövre struktur på korven så kan man hacka en 1/3 del av kött och späck i stället för att mala det.
Chipotle Creole Sausage
Ingredienser
- 1,5 kg grishals
- 1 kg högrev
- 0,5 kg späck
- 8 klyftor vitlök
- 1 tsk svartpeppar grovmald
- 5 tsk salt
- 2 msk chipotle chillipulver torkad rökt jalapéno
- 1 tsk kummin
- 4 tsk paprika
- 1 tsk farinsocker
- 5 tsk rökarom hickory
- 1 tsk kryddpeppar mald
- 1,5 dl persilja finhackad
- 1,5 dl lök finhackad gul
- 5 m svinfjälster 38/40 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över natten.5 m svinfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär kött och späck i 2×2 cm strimlor.1,5 kg grishals, 1 kg högrev, 0,5 kg späck
- Mal kött och späck med 6 mm hålskiva.
- Blanda alla ingredienser i en matberedare så att smeten binder samman.8 klyftor vitlök, 1 tsk svartpeppar, 5 tsk salt, 2 msk chipotle chillipulver, 1 tsk kummin, 4 tsk paprika, 1 tsk farinsocker, 5 tsk rökarom, 1 tsk kryddpeppar, 1,5 dl persilja, 1,5 dl lök
- Fyll svinfjälstern med smeten och gör 25-30 cm korvar.5 m svinfjälster
Anteckning
Vill man ha en grövre struktur så kan man ta undan 1/3 av kött och späck och mala med 8 mm hålskiva eller hacka.