Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

USA

Bockwurst amerikansk

En amerikansk variant av den tyska bockwursten.
Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök USA

Ingredienser
  

  • 1,35 kg högrev
  • 0,6 kg kalvkött
  • 0,9 kg grishals
  • 150 g späck
  • 55 g salt
  • 6 g vitpeppar mald
  • 1,5 g ingefära
  • 1 citron rivet skal
  • 3 tsk gräslök hackad
  • 3 tsk persilja hackad
  • 1,5 g muskotnöt mald
  • 90 g Potatismjöl
  • 3 dl vatten
  • fårfjälster 22/24 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten
    fårfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i 2×2 strimlor.
    1,35 kg högrev, 0,6 kg kalvkött, 0,9 kg grishals
  • Skär späcket i 4mm kuber.
    150 g späck
  • Blanda det malda med övriga ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    55 g salt, 6 g vitpeppar, 1,5 g ingefära, 1 citron, 3 tsk gräslök, 3 tsk persilja, 1,5 g muskotnöt, 90 g Potatismjöl
  • Blanda försiktigt i späckkuberna.
    150 g späck
  • Fyll fårfjälster 22/24 mm och gör 8-10 cm korvar.
    fårfjälster

Anteckning

Bockwurst serveras vanligen kokt.
Keyword Ingefära, Kalvkött, USA

Cheddar Jalapeños

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök USA

Ingredienser
  

  • 2,25 kg grishals
  • 0,75 kg späck
  • 0,25 kg cheddarost riv hälften och tärna resten
  • 6 st jalapeños röda och gröna, hacka hälften
  • 7 klyftor vitlök finhackade
  • 2 msk salt
  • 4 tsk svartpeppar nymald
  • 1 tsk chiliflakes
  • 5 m svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    5 m svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär det nästan tinade köttet och späcket i 2×2 cm strimlor.
    2,25 kg grishals, 0,75 kg späck
  • Mal köttet med 4 mm hålskiva.
  • Blanda det malda med övriga ingredienser så att smeten binder samman.
    0,25 kg cheddarost, 6 st jalapeños, 7 klyftor vitlök, 2 msk salt, 4 tsk svartpeppar, 1 tsk chiliflakes
  • Fyll smeten i fjälster 38/40 mm
  • Snurra eller bind av korvar i lämpliga längder.

Anteckning

Finns det inte färsk jalapeños kan man använda konserverad. Tänk på att det finns mycket smak i spadet.
Vill man ha en grövre struktur på korven så kan man hacka en 1/3 del av kött och späck i stället för att mala det.
Keyword Cheddar, Chiliflakes, Jalapenos, USA

Chipotle Creole Sausage

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök USA

Ingredienser
  

  • 1,5 kg grishals
  • 1 kg högrev
  • 0,5 kg späck
  • 8 klyftor vitlök
  • 1 tsk svartpeppar grovmald
  • 5 tsk salt
  • 2 msk chipotle chillipulver torkad rökt jalapéno
  • 1 tsk kummin
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk farinsocker
  • 5 tsk rökarom hickory
  • 1 tsk kryddpeppar mald
  • 1,5 dl persilja finhackad
  • 1,5 dl lök finhackad gul
  • 5 m svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    5 m svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck i 2×2 cm strimlor.
    1,5 kg grishals, 1 kg högrev, 0,5 kg späck
  • Mal kött och späck med 6 mm hålskiva.
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare så att smeten binder samman.
    8 klyftor vitlök, 1 tsk svartpeppar, 5 tsk salt, 2 msk chipotle chillipulver, 1 tsk kummin, 4 tsk paprika, 1 tsk farinsocker, 5 tsk rökarom, 1 tsk kryddpeppar, 1,5 dl persilja, 1,5 dl lök
  • Fyll svinfjälstern med smeten och gör 25-30 cm korvar.
    5 m svinfjälster

Anteckning

Vill man ha en grövre struktur så kan man ta undan 1/3 av kött och späck och mala med 8 mm hålskiva eller hacka.
Keyword Chipotle chillipulver, Farinsocker, Kummin, USA