Chorizo argentinsk
Ingredienser
- 0,75 kg nötkött
- 1,5 kg griskött magert
- 0,75 kg späck
- 60 g salt
- 10 g svartpeppar grovmald
- 30 g paprikapulver
- 6 klyftor vitlök
- 3 dl vin rött
- svinfjälster 35/38mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.svinfjälster
- Mal kött och späck med en grov hålskiva 12 mm.0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck
- Pressa vitlöken och blanda med vinet.6 klyftor vitlök, 3 dl vin
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck, 60 g salt, 10 g svartpeppar, 30 g paprikapulver, 6 klyftor vitlök, 3 dl vin
- Fyll svinfjälster 35/38 mm och gör cirka 15 cm korvar.svinfjälster
- Grilla eller kok.
Longaniza Parillera
Ingredienser
- 1,05 kg grishals
- 1,05 kg sidfläsk
- 0,9 kg nötkött magert
- 60 g salt
- 6 g peppar
- 6 g socker
- 3 g paprika
- 3 g fänkålsfrö
- 3 g Muskot
- 1,5 g kryddpeppar
- 3 st lagerblad
- 30 g potatismjöl
- 2 dl rött vin
- svinfjälster 35/38 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blött över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Blanda kryddor och vin.60 g salt, 6 g peppar, 6 g socker, 3 g paprika, 3 g fänkålsfrö, 3 g Muskot, 1,5 g kryddpeppar, 3 st lagerblad, 2 dl rött vin
- Skär kött och späck i strimlor 2×2 mm.1,05 kg grishals, 1,05 kg sidfläsk
- Mal allt fläskkött med 10 mm hålskiva.1,05 kg grishals, 1,05 kg sidfläsk
- Mal nötkött med 6 mm hålskiva.0,9 kg nötkött
- Blanda kött och kryddor i en matberedare tills smeten binder samman.
- Blanda i potatismjöl.30 g potatismjöl
- Fyll smeten i 35/38 mm svinfjälster och gör 30 cm korvar. Gör raka korvar eller ringar.svinfjälster
- Kyl eller frys.
Morcilla
Ingredienser
- 2,1 kg Karré
- 0,3 kg späck
- 1,5 st gullök hackad
- 0,9 l svinblod
- 4 msk rökt paprika mald
- 3 st lagerblad
- 15 g svartpeppar mald
- 0,6 kg kokt ris
- 45 g salt
- 6 st vitlöksklyftor pressade
- 1 tsk kryddnejlika mald
- 3 tsk ister
- svinfjälster 38/40mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blöt över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem sedan o ljummet vatten.
- Kok riset och låt det kallna.0,6 kg kokt ris
- Skär kött och späck i strimlor 2×2 cm.2,1 kg Karré, 0,3 kg späck, 3 tsk ister
- Mal kött,späck och ister med 6 mm hålskiva.
- Kok lök och vitlök med ister på svag värmetills den mjuknat. Tillsätt paprika , peppar och lagerblad och mixa med handmixer. Låt det kallna.1,5 st gullök, 4 msk rökt paprika, 15 g svartpeppar, 6 st vitlöksklyftor
- Tillsätt blodet till blandningen.0,9 l svinblod
- Blanda alla ingredienser i en matberedare.3 st lagerblad, 45 g salt, 1 tsk kryddnejlika
- Fyll smeten i svinfjälster och gör 20-25 cm korvar.
- Sjudkorvarna i 80-85 tradigt vatten i 30 minuter.
- Kyl korvarna i iskallt vatten en stund och ta sedan upp dem och torka av dom.