Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Argentina

Chorizo argentinsk

Måltid Huvudrätt
Kök Argentina, Paprika, Vitlök

Ingredienser
  

  • 0,75 kg nötkött
  • 1,5 kg griskött magert
  • 0,75 kg späck
  • 60 g salt
  • 10 g svartpeppar grovmald
  • 30 g paprikapulver
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 dl vin rött
  • svinfjälster 35/38mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
    svinfjälster
  • Mal kött och späck med en grov hålskiva 12 mm.
    0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck
  • Pressa vitlöken och blanda med vinet.
    6 klyftor vitlök, 3 dl vin
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck, 60 g salt, 10 g svartpeppar, 30 g paprikapulver, 6 klyftor vitlök, 3 dl vin
  • Fyll svinfjälster 35/38 mm och gör cirka 15 cm korvar.
    svinfjälster
  • Grilla eller kok.

Longaniza Parillera

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Argentina

Ingredienser
  

  • 1,05 kg grishals
  • 1,05 kg sidfläsk
  • 0,9 kg nötkött magert
  • 60 g salt
  • 6 g peppar
  • 6 g socker
  • 3 g paprika
  • 3 g fänkålsfrö
  • 3 g Muskot
  • 1,5 g kryddpeppar
  • 3 st lagerblad
  • 30 g potatismjöl
  • 2 dl rött vin
  • svinfjälster 35/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blött över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Blanda kryddor och vin.
    60 g salt, 6 g peppar, 6 g socker, 3 g paprika, 3 g fänkålsfrö, 3 g Muskot, 1,5 g kryddpeppar, 3 st lagerblad, 2 dl rött vin
  • Skär kött och späck i strimlor 2×2 mm.
    1,05 kg grishals, 1,05 kg sidfläsk
  • Mal allt fläskkött med 10 mm hålskiva.
    1,05 kg grishals, 1,05 kg sidfläsk
  • Mal nötkött med 6 mm hålskiva.
    0,9 kg nötkött
  • Blanda kött och kryddor i en matberedare tills smeten binder samman.
  • Blanda i potatismjöl.
    30 g potatismjöl
  • Fyll smeten i 35/38 mm svinfjälster och gör 30 cm korvar. Gör raka korvar eller ringar.
    svinfjälster
  • Kyl eller frys.
Keyword Argentina, Longaniza

Morcilla

Måltid Huvudrätt
Kök Argentina

Ingredienser
  

  • 2,1 kg Karré
  • 0,3 kg späck
  • 1,5 st gullök hackad
  • 0,9 l svinblod
  • 4 msk rökt paprika mald
  • 3 st lagerblad
  • 15 g svartpeppar mald
  • 0,6 kg kokt ris
  • 45 g salt
  • 6 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk kryddnejlika mald
  • 3 tsk ister
  • svinfjälster 38/40mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan o ljummet vatten.
  • Kok riset och låt det kallna.
    0,6 kg kokt ris
  • Skär kött och späck i strimlor 2×2 cm.
    2,1 kg Karré, 0,3 kg späck, 3 tsk ister
  • Mal kött,späck och ister med 6 mm hålskiva.
  • Kok lök och vitlök med ister på svag värmetills den mjuknat. Tillsätt paprika , peppar och lagerblad och mixa med handmixer. Låt det kallna.
    1,5 st gullök, 4 msk rökt paprika, 15 g svartpeppar, 6 st vitlöksklyftor
  • Tillsätt blodet till blandningen.
    0,9 l svinblod
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare.
    3 st lagerblad, 45 g salt, 1 tsk kryddnejlika
  • Fyll smeten i svinfjälster och gör 20-25 cm korvar.
  • Sjudkorvarna i 80-85 tradigt vatten i 30 minuter.
  • Kyl korvarna i iskallt vatten en stund och ta sedan upp dem och torka av dom.
Keyword Argentina, Ris, Svinblod