Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Australien

Chipolata

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Australien

Ingredienser
  

  • 2,25 kg griskött magert
  • 0,75 kg späck
  • 36 g salt
  • 3 g vitpeppar
  • 3 g kryddpeppar
  • 1 g muskot
  • 1,5 g timjan
  • 1 g cayennepeppar
  • fårfjälster 26/28 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i kallt vatten över natten.
    fårfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Strimla kött och späck 2×2 cm strimlor.
    Mal kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
    2,25 kg griskött, 0,75 kg späck
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    2,25 kg griskött, 0,75 kg späck, 36 g salt, 3 g vitpeppar, 3 g kryddpeppar, 1 g muskot, 1,5 g timjan, 1 g cayennepeppar
  • Fyll i fårfjälster 26/28 mm och gör ca 10 cm korvar.
    fårfjälster
Keyword Australien

Devon

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Australien

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,6 kg nötkött
  • 0,3 kg späck
  • 60 g salt
  • 30 g soya protein pulver
  • 6 g vitpeppar
  • 3 g koriander
  • 3 g paprika mald
  • 1,5 g cayennepeppar mald
  • 1,5 g muskot
  • 6 g lökpulver
  • 150 g potatismjöl
  • 1,5 dl tomatjuice
  • 1,8 dl vatten
  • fiberfjälster 50/70 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälster i blöt över natten.
    fiberfjälster
  • Spola. igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck i 2×2 cm strimlor.
    2,1 kg grishals, 0,6 kg nötkött, 0,3 kg späck
  • Mal kött och späck med 10 mm hålskiva.
  • Blanda vatten och tomatjuice i en matberedare och tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda tills smeten binder samman.
    2,1 kg grishals, 0,6 kg nötkött, 0,3 kg späck, 60 g salt, 30 g soya protein, 6 g vitpeppar, 3 g koriander, 3 g paprika, 1,5 g cayennepeppar, 1,5 g muskot, 6 g lökpulver, 1,5 dl tomatjuice, 1,8 dl vatten, 150 g potatismjöl
  • Fyll smeten i fiberfjälster.
    fiberfjälster
  • Låt korven häng 2-3 timmar i rumstemperatur
  • Sjud korven i 80° vatten tills den når en innertemperatur på 72°.
  • Kyl korven 10 minuter i iskallt vatten.
Keyword Australien, Karré

Kanga Banga

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Australien

Ingredienser
  

  • 2,4 kg kängurukött
  • 0,6 kg späck
  • 2 dl tomatsås ketchup
  • 60 g salt
  • 6 g nitrit
  • 6 g svartpeppar mald
  • 2 g cayennepeppar
  • 20 g vitlök pressad
  • 12 g basilika smulad
  • 12 g oregano smulad
  • 30 g sojaprotein
  • 90 g vetemjöl
  • svinfjälster 35/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blött över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren me kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär4/4 delar av kött och späck i strimlor 2×2 cm.
    2,4 kg kängurukött, 0,6 kg späck
  • Kör sojaprotein och vatten i en mixer i 60 sekunder. Tillsätt oljan och kör i 60 sekunder till.
    30 g sojaprotein, 6 g svartpeppar
  • Tillsätt kryddor, ketchup och mjöl och blanda tillsammans.
    2 dl tomatsås, 60 g salt, 2 g cayennepeppar, 20 g vitlök, 12 g basilika, 12 g oregano
  • Mal 3/4 delar av kött och späck med 6 mm hålskiva.
  • Skär resten av kött och späck i 5mm kuber.
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    6 g nitrit, 90 g vetemjöl
  • Sjud i 35 minuter kyl sedan i i iskallt vatten.
Keyword Australien, kängurukött

Saveloy-Australien

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Australien

Ingredienser
  

  • !,2 kg grishals
  • 0,3 kg späck
  • 1,2 kg nötkött
  • 0,3 kg vatten
  • 45 g salt
  • 6 g nitritsalt
  • 6 g vitpeppar
  • 4,5 g ingefära
  • 1,5 g muskotblomma
  • 1,5 g kanel
  • 150 g mjöl
  • 1 tsk rökarom
  • fårfjälster 24 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blött över natten.
    fårfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.
  • Mal kött och späck med 6 mm hålskiva.
    Kyl kött och späck och mal sedan med 3 mm hålskiva.
    !,2 kg grishals, 0,3 kg späck, 1,2 kg nötkött
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    !,2 kg grishals, 0,3 kg späck, 1,2 kg nötkött, 0,3 kg vatten, 45 g salt, 6 g nitritsalt, 6 g vitpeppar, 4,5 g ingefära, 1,5 g muskotblomma, 1,5 g kanel, 150 g mjöl, 1 tsk rökarom
  • Sjud i 80° vatten i 25 minuter.
  • Kyl sedan i iskallt vatten.
Keyword Australien, Ingefära, Kanel