Chipolata
Ingredienser
- 2,25 kg griskött magert
- 0,75 kg späck
- 36 g salt
- 3 g vitpeppar
- 3 g kryddpeppar
- 1 g muskot
- 1,5 g timjan
- 1 g cayennepeppar
- fårfjälster 26/28 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i kallt vatten över natten.fårfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Strimla kött och späck 2×2 cm strimlor.Mal kött och späck med 4-6 mm hålskiva.2,25 kg griskött, 0,75 kg späck
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.2,25 kg griskött, 0,75 kg späck, 36 g salt, 3 g vitpeppar, 3 g kryddpeppar, 1 g muskot, 1,5 g timjan, 1 g cayennepeppar
- Fyll i fårfjälster 26/28 mm och gör ca 10 cm korvar.fårfjälster
Devon
Ingredienser
- 2,1 kg grishals
- 0,6 kg nötkött
- 0,3 kg späck
- 60 g salt
- 30 g soya protein pulver
- 6 g vitpeppar
- 3 g koriander
- 3 g paprika mald
- 1,5 g cayennepeppar mald
- 1,5 g muskot
- 6 g lökpulver
- 150 g potatismjöl
- 1,5 dl tomatjuice
- 1,8 dl vatten
- fiberfjälster 50/70 mm
Instruktioner
- Lägg fjälster i blöt över natten.fiberfjälster
- Spola. igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär kött och späck i 2×2 cm strimlor.2,1 kg grishals, 0,6 kg nötkött, 0,3 kg späck
- Mal kött och späck med 10 mm hålskiva.
- Blanda vatten och tomatjuice i en matberedare och tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda tills smeten binder samman.2,1 kg grishals, 0,6 kg nötkött, 0,3 kg späck, 60 g salt, 30 g soya protein, 6 g vitpeppar, 3 g koriander, 3 g paprika, 1,5 g cayennepeppar, 1,5 g muskot, 6 g lökpulver, 1,5 dl tomatjuice, 1,8 dl vatten, 150 g potatismjöl
- Fyll smeten i fiberfjälster.fiberfjälster
- Låt korven häng 2-3 timmar i rumstemperatur
- Sjud korven i 80° vatten tills den når en innertemperatur på 72°.
- Kyl korven 10 minuter i iskallt vatten.
Kanga Banga
Ingredienser
- 2,4 kg kängurukött
- 0,6 kg späck
- 2 dl tomatsås ketchup
- 60 g salt
- 6 g nitrit
- 6 g svartpeppar mald
- 2 g cayennepeppar
- 20 g vitlök pressad
- 12 g basilika smulad
- 12 g oregano smulad
- 30 g sojaprotein
- 90 g vetemjöl
- svinfjälster 35/38 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blött över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren me kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär4/4 delar av kött och späck i strimlor 2×2 cm.2,4 kg kängurukött, 0,6 kg späck
- Kör sojaprotein och vatten i en mixer i 60 sekunder. Tillsätt oljan och kör i 60 sekunder till.30 g sojaprotein, 6 g svartpeppar
- Tillsätt kryddor, ketchup och mjöl och blanda tillsammans.2 dl tomatsås, 60 g salt, 2 g cayennepeppar, 20 g vitlök, 12 g basilika, 12 g oregano
- Mal 3/4 delar av kött och späck med 6 mm hålskiva.
- Skär resten av kött och späck i 5mm kuber.
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.6 g nitrit, 90 g vetemjöl
- Sjud i 35 minuter kyl sedan i i iskallt vatten.
Saveloy-Australien
Ingredienser
- !,2 kg grishals
- 0,3 kg späck
- 1,2 kg nötkött
- 0,3 kg vatten
- 45 g salt
- 6 g nitritsalt
- 6 g vitpeppar
- 4,5 g ingefära
- 1,5 g muskotblomma
- 1,5 g kanel
- 150 g mjöl
- 1 tsk rökarom
- fårfjälster 24 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blött över natten.fårfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.
- Mal kött och späck med 6 mm hålskiva.Kyl kött och späck och mal sedan med 3 mm hålskiva.!,2 kg grishals, 0,3 kg späck, 1,2 kg nötkött
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.!,2 kg grishals, 0,3 kg späck, 1,2 kg nötkött, 0,3 kg vatten, 45 g salt, 6 g nitritsalt, 6 g vitpeppar, 4,5 g ingefära, 1,5 g muskotblomma, 1,5 g kanel, 150 g mjöl, 1 tsk rökarom
- Sjud i 80° vatten i 25 minuter.
- Kyl sedan i iskallt vatten.