Chorizo argentinsk
Ingredienser
- 0,75 kg nötkött
- 1,5 kg griskött magert
- 0,75 kg späck
- 60 g salt
- 10 g svartpeppar grovmald
- 30 g paprikapulver
- 6 klyftor vitlök
- 3 dl vin rött
- svinfjälster 35/38mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.svinfjälster
- Mal kött och späck med en grov hålskiva 12 mm.0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck
- Pressa vitlöken och blanda med vinet.6 klyftor vitlök, 3 dl vin
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck, 60 g salt, 10 g svartpeppar, 30 g paprikapulver, 6 klyftor vitlök, 3 dl vin
- Fyll svinfjälster 35/38 mm och gör cirka 15 cm korvar.svinfjälster
- Grilla eller kok.
Chorizo colombiansk
Ingredienser
- 1,2 kg nötkött
- 1,2 kg griskött magert
- 0,6 kg späck
- 60 g salt
- 6 g vitpeppar mald
- 100 g gul lök hackad
- 3 g oregano smulad
- 3 st lagerblad smulat
- 3 g muskotnöt mald
- 6 klyftor vitlök pressad
- 1 dl limejuice
- 0,5 dl rött vin
- 1 d vatten
- svinfjälster 36/38 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över natten.svinfjälster
- Spola igenom fjälstren några gånger med vatten innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär kött och späck 2×2 cm strimlor.1,2 kg nötkött, 1,2 kg griskött, 0,6 kg späck
- Mal griskött och späck med 8-10 mm hålskiva.Mal nötköttet i 3 mm hålskiva
- Blanda alla ingredienserna i en matberedare till smeten binder samman.60 g salt, 6 g vitpeppar, 100 g gul lök, 3 g oregano, 3 st lagerblad, 3 g muskotnöt, 6 klyftor vitlök, 1 dl limejuice, 0,5 dl rött vin, 1 d vatten
- Fyll svinfjälster36/38 mm och gör 20 cm länga korvar.svinfjälster
- Stek eller grilla
Chorizo kubansk
Ingredienser
- 2,1 kg griskött magert
- 0,9 kg späck
- 60 g salt
- 20 g paprikapulver
- 3 tsk koriander hackad
- 9 klyftor vitlök pressad
- 2 dl vinäger vit
- svinfjälster 32/35 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blöt över natten.svinfjälster
- Spola igenom dem med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.Lägg dem i ljummet vatten.
- Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.2,1 kg griskött, 0,9 kg späck
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.60 g salt, 20 g paprikapulver, 3 tsk koriander, 9 klyftor vitlök, 2 dl vinäger
- Stoppa smeten i fjälster och gör 10-15 cm korvar.svinfjälster
Chorizo mexikansk
Ingredienser
- 3 kg grishals
- 60 g salt
- 6 g peppar mald
- 12 g paprika
- 6 g cayennepeppar
- 6 g oregano smulad
- 20 g vitlök pressad
- 1,5 dl vinäger vit
- 1,5 dl vatten kallt
- svinfjälster 32/36 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blöt över natten.svinfjälster
- Spola igenom dem några gånger med kallt vatten.Lägg dem i ljummet vatten.
- Mal köttet med en 10-12 mm hålskiva.3 kg grishals
- Blanda alla ingredienser i en matberedare till smeten binder samman.60 g salt, 6 g peppar, 12 g paprika, 6 g cayennepeppar, 6 g oregano, 20 g vitlök, 1,5 dl vinäger, 1,5 dl vatten
- Stoppa smeten i fjälster och gör 20 cm korvar.svinfjälster
Chorizo puertoricansk
Ingredienser
- 2,1 kg grishals
- 0,9 kg späck
- 50 g salt
- 10 g nitritsalt
- 6 g peppar
- 12 g paprika
- 3 g cayennepeppar
- 6 g annattofrö
- 6 g kummin
- 20 g oregano smulad
- 20 g vitlök pressad
- 1 dl vatten
- svinfjälster 35/38 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blött över natten.svinfjälster
- Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem i ljummet vatten.
- Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.2,1 kg grishals, 0,9 kg späck
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.50 g salt, 10 g nitritsalt, 6 g peppar, 12 g paprika, 3 g cayennepeppar, 6 g annattofrö, 6 g kummin, 20 g oregano, 20 g vitlök, 1 dl vatten
- Stoppa smeten i fjälster 35/38 mm och gör 20 cm korvarsvinfjälster
Anteckning
Korven blir extra god om man röker den lätt.