Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Latin & Sydamerika

Chorizo argentinsk

Måltid Huvudrätt
Kök Argentina, Paprika, Vitlök

Ingredienser
  

  • 0,75 kg nötkött
  • 1,5 kg griskött magert
  • 0,75 kg späck
  • 60 g salt
  • 10 g svartpeppar grovmald
  • 30 g paprikapulver
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 dl vin rött
  • svinfjälster 35/38mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
    svinfjälster
  • Mal kött och späck med en grov hålskiva 12 mm.
    0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck
  • Pressa vitlöken och blanda med vinet.
    6 klyftor vitlök, 3 dl vin
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck, 60 g salt, 10 g svartpeppar, 30 g paprikapulver, 6 klyftor vitlök, 3 dl vin
  • Fyll svinfjälster 35/38 mm och gör cirka 15 cm korvar.
    svinfjälster
  • Grilla eller kok.

Chorizo colombiansk

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Colombia, Limejuice, Oregano, Rött vin

Ingredienser
  

  • 1,2 kg nötkött
  • 1,2 kg griskött magert
  • 0,6 kg späck
  • 60 g salt
  • 6 g vitpeppar mald
  • 100 g gul lök hackad
  • 3 g oregano smulad
  • 3 st lagerblad smulat
  • 3 g muskotnöt mald
  • 6 klyftor vitlök pressad
  • 1 dl limejuice
  • 0,5 dl rött vin
  • 1 d vatten
  • svinfjälster 36/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren några gånger med vatten innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck 2×2 cm strimlor.
    1,2 kg nötkött, 1,2 kg griskött, 0,6 kg späck
  • Mal griskött och späck med 8-10 mm hålskiva.
    Mal nötköttet i 3 mm hålskiva
  • Blanda alla ingredienserna i en matberedare till smeten binder samman.
    60 g salt, 6 g vitpeppar, 100 g gul lök, 3 g oregano, 3 st lagerblad, 3 g muskotnöt, 6 klyftor vitlök, 1 dl limejuice, 0,5 dl rött vin, 1 d vatten
  • Fyll svinfjälster36/38 mm och gör 20 cm länga korvar.
    svinfjälster
  • Stek eller grilla

Chorizo kubansk

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Kuba

Ingredienser
  

  • 2,1 kg griskött magert
  • 0,9 kg späck
  • 60 g salt
  • 20 g paprikapulver
  • 3 tsk koriander hackad
  • 9 klyftor vitlök pressad
  • 2 dl vinäger vit
  • svinfjälster 32/35 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.
    Lägg dem i ljummet vatten.
  • Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.
    2,1 kg griskött, 0,9 kg späck
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    60 g salt, 20 g paprikapulver, 3 tsk koriander, 9 klyftor vitlök, 2 dl vinäger
  • Stoppa smeten i fjälster och gör 10-15 cm korvar.
    svinfjälster

Chorizo mexikansk

korvadmin
Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Mexico

Ingredienser
  

  • 3 kg grishals
  • 60 g salt
  • 6 g peppar mald
  • 12 g paprika
  • 6 g cayennepeppar
  • 6 g oregano smulad
  • 20 g vitlök pressad
  • 1,5 dl vinäger vit
  • 1,5 dl vatten kallt
  • svinfjälster 32/36 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem några gånger med kallt vatten.
    Lägg dem i ljummet vatten.
  • Mal köttet med en 10-12 mm hålskiva.
    3 kg grishals
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare till smeten binder samman.
    60 g salt, 6 g peppar, 12 g paprika, 6 g cayennepeppar, 6 g oregano, 20 g vitlök, 1,5 dl vinäger, 1,5 dl vatten
  • Stoppa smeten i fjälster och gör 20 cm korvar.
    svinfjälster

Chorizo puertoricansk

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Puerto Rico

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,9 kg späck
  • 50 g salt
  • 10 g nitritsalt
  • 6 g peppar
  • 12 g paprika
  • 3 g cayennepeppar
  • 6 g annattofrö
  • 6 g kummin
  • 20 g oregano smulad
  • 20 g vitlök pressad
  • 1 dl vatten
  • svinfjälster 35/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blött över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem i ljummet vatten.
  • Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.
    2,1 kg grishals, 0,9 kg späck
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    50 g salt, 10 g nitritsalt, 6 g peppar, 12 g paprika, 3 g cayennepeppar, 6 g annattofrö, 6 g kummin, 20 g oregano, 20 g vitlök, 1 dl vatten
  • Stoppa smeten i fjälster 35/38 mm och gör 20 cm korvar
    svinfjälster

Anteckning

Korven blir extra god om man röker den lätt.