
Bangers
Ingredienser
- 2,3 kg grishals
- o,7 kg späck
- 1,5 dl is krossad
- dl isvatten vid behov
- 1,5 dl skorpmjöl
- 2,5 msk salt
- 11,5 msk vitpeppar nymald
- 1,5 msk salvia
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk ingefära mald
- 2 tsk muskotblomma mald
- 1 tsk muskot mald
- 6 m svinfjälster 30/32 mm
Instruktioner
- https://korvmakaren.se/wp-admin/admin.php?page=wprm_manage#Lägg fjälstren i vatten över natten.6 m svinfjälster
- Spola igenom dem med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär kött och späck i strimlor 2×2 cm.2,3 kg grishals, o,7 kg späck
- Mal kött, späck och iskross med 6mm hålskiva.2,3 kg grishals, 6 m svinfjälster, 1,5 dl is
- Blanda det malda köttet, späcket och övriga ingredienser i en matberedare. Tillsätt vatten vid behov.1,5 dl skorpmjöl, 2,5 msk salt, 11,5 msk vitpeppar, 1,5 msk salvia, 2 tsk lökpulver, 2 tsk ingefära, 2 tsk muskotblomma, 1 tsk muskot
- Bearbeta tills smeten binder samman.
- Fyll i svinfjälster 30/32 mm.6 m svinfjälster
Anteckning
Namnet bangers kan härledas till första världskriget. Korven var då så full av utdrygningsmedel att det inte gick att steka den utan att de sprack, it banged Korven är en del av den populära engelska rätten, Bangers and Mash.
Gloucestershire sausage
Ingredienser
- 1,8 kg karré
- 0,7 kg späck
- 0,5 kg ströbröd kan uteslutas
- 3 tsk salt
- 2 tsk salvia torkad
- 1 tsk timjan torkad
- 1 tsk mejram torkad
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk muskotblomma mald
- fårfjälster
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över natten.fårfjälster
- Spola igenom dom med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Strimla köttet i 2×2 cm strimlor.1,8 kg karré, 0,7 kg späck
- Mal köttet först med en grov hålskiva sedan med en fin (4mm)
- Blanda alla ingredienser noggrant så att smeten binder samman.1,8 kg karré, 0,5 kg ströbröd, 3 tsk salt, 2 tsk salvia, 1 tsk timjan, 1 tsk mejram, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk muskotblomma, fårfjälster, 0,7 kg späck
- Fyll smeten i fårfjälster.
Chipolata
Ingredienser
- 2,25 kg griskött magert
- 0,75 kg späck
- 36 g salt
- 3 g vitpeppar
- 3 g kryddpeppar
- 1 g muskot
- 1,5 g timjan
- 1 g cayennepeppar
- 150 g ströbröd
- 350 ml vatten iskallt
- fårfjälster 26/28 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i kallt vatten över natten.fårfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Blanda ströbröd och vatten och låt det stå så ströbrödet sväller.150 g ströbröd, 350 ml vatten
- Strimla kött och späck i 2×2 cm strimlor2,25 kg griskött, 0,75 kg späck
- Mal kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.2,25 kg griskött, 0,75 kg späck, 1,5 g timjan, 150 g ströbröd, 350 ml vatten, 1 g cayennepeppar
- Fyll fårfjälster 26/28 mm och gör 10 cm långa korvar.
Anteckning
Chipolata är en engelsk lite mild korv. Det finns även fransk och italiensk Chipolata.
Cornish sausage
Ingredienser
- 1,7 kg grishals
- 0,3 kg ströbröd kan uteslutas
- 1 tsk salt
- 2 msk vitpeppar
- 2 tsk timjan torkad
- fårfälster 22/24mm
Instruktioner
- Lägg fjälster i vatten över natten.fårfälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas. Lägg dom sedan i ljummet vatten.
- Skär köttet i strimlor 2×2 cm.1,7 kg grishals
- Mal karrén grovt och blanda med ströbröd och salt, peppar och timjan.0,3 kg ströbröd, 1 tsk salt, 2 msk vitpeppar, 2 tsk timjan
- Bland tills smeten binder samman.
- Fyll i fårfjälster 22/24 mm.fårfälster
Anteckning
Kan ätas kokt eller stekt.
Cumberland sausages
Ingredienser
- 2,4 kg grishals
- 0,6 kg ströbröd
- 60 g salt
- 12 g vitpeppar
- 6 g salvia smulad
- 1,5 g muskotnöt mald
- 1,5 g muskotblomma
- 1,5 g cayennepeppar
- fårfjälster eller svinfjälster 26/28 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blöt över natten.fårfjälster eller svinfjälster
- Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem i ljummet vatten.
- Lägg ströbrödet i blött i vatten.0,6 kg ströbröd
- Mal köttet med en 6-8 mm hålskiva.2,4 kg grishals
- Blanda köttet med de andra ingredienserna.60 g salt, 12 g vitpeppar, 6 g salvia, 1,5 g muskotnöt, 1,5 g muskotblomma, 1,5 g cayennepeppar
- Stoppa smeten i fjälster och gör korvar i valfri storlek eller i enn oändlig ring.fårfjälster eller svinfjälster

Beef sausage
Ingredienser
- 2 kg nötkött magert
- 1 kg nötkött fett
- 0,6 kg skorpmjöl
- 0,4 l vatten
- 45 g salt
- 12 g vitpeppar
- 4 g muskotblomma mald
- 4 g muskotnöt mald
- svinfjälster 38/40 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över natten.svinfjälster
- Spola igenom dem med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Blanda skorpmjöl med vatten, salt och kryddor.0,6 kg skorpmjöl, 0,4 l vatten, 45 g salt, 12 g vitpeppar, 4 g muskotblomma, 4 g muskotnöt
- Blanda alla ingredienser och mal med en 6 mm hålskiva.2 kg nötkött, 1 kg nötkött
- Fyll smeten i svinfjälster 38/40 mm och gör korvar som väger cirka 50 g.svinfjälster
- Låt korvarna mogna i ett dygn i kyl innan tillagning.